Arkisto


Futonpatja – myytit ja faktat

  • Aito futon on 100% luonnonmateriaaleista valmistettu läpihengittävä patja. Materiaaleja mm. puuvilla, kookos, villa, hevosenjouhi, kameli, kookoskuitu sekä hamppu
  • Ohjeellinen käyttöikä on 7-10 vuotta. Säännöllinen hoito pidentää futonin ikää
  • Luonnonmateriaalina futon ei aiheuta staattista sähköä nukkujaan toisin kuin monet synteettiset materiaalit
  • Moni kärsii nukkuessaan voimakkaasta hikoilusta, johon futonit ovat aivan ylivoimainen apu. Luonnonmateriaalit pystyvät imemään paljon kosteutta tuntuen silti kuivalta ja lämpimältä. Runsaasti hikoileville suosittelen myös peittojen, petarin sekä tyynyjen vaihtamista luonnonmateriaaleihin. Niistä on myös helppo aloittaa jos futonpatjan ostaminen tuntuu liian isolta investoinnilta. Tulet huomaamaan käytössä eron luonnonmateriaalin ja synteettisen materiaalin välillä.
  • Futonpatjan hoitoon liittyy paljon myyttejä sen vaikeudesta ja hankaluudesta, huolto on kuitenkin yksinkertaista: Patja pysyy kuohkeana jos sen kääntää aina lakanoidenvaihdon yhteydessä – patjan voi kääntää ylösalaisin tai kääntää 180 astetta. Puuvillan kasaan painuminen estetään rullaamalla patja rullalle ja auki muutaman kerran n. kuukauden välein. Koska futonit ovat aika painavia siirtää ulos tuulettumaan, voi ne imuroida tarpeen tullen. Jos patja ei rullaudu sen hoidoksi riittää kääntäminen sillointällöin ja samalla imurointi.
  • Älä säilytä futonpatjaa lattialla – tämä on varmin keino pilata se. Koska kosteus tiivistyy patjan ja lattian väliin, futonpatja homehtuu lattialle. Sama sääntö koskee kyllä kaikkia muitakin patjoja. Puisella sälepohjalla varustettu runko on paras ratkaisu futonin alle. Jos joudut käyttämään patjaa lattiaa vasteen nosta se aamulla seinää vasten tuulettumaan. Lattialla pitkään makaava patja sekoittaa myös lattialämmityksen termostaatin.
  • Kaikki futonit eivät ole kovia! Tarjolla on myös miellyttävän pehmeitä malleja. Eri luonnonmateriaaleja yhdistelemällä futoneista löytyy hyvin erilaisia kovuuksia ja paksuuksia.
  • Testaa rohkeasti liikkeessä eri patjoja ja kysy myyjältä lisätietoa. Liikkeiden myyjät ovat erittäin ammattitaitoisia ja kokeneita.
  • Allergiasi saattavat estää joidenkin materiaalin valinnan, esimerkiksi hevosenjouhet ja kameli ovat no-no hevosallergikoille
  • Koska patjaa ei voi pestä, suosittelen hankkimaan futonin päälle vesipestävän petauspatjan patjan hankinnan yhteydessä.

Voit tilata Nukkuvilleltä patjan samalla kuljetuksella sänkyrungon kanssa, tai pelkän patjan. Nukkuvillen oma myymälä sijaitsee Padasjoella verstaan yhteydessä ja on auki sopimuksen mukaan. Myymälän avajaiset lauantaina 9.12.2017 klo 10-1500 verstaan avointen ovien yhteydessä.

Helsingissä Mulperipuu ja Turussa Mulperipuu ovat patja-asioissa yhteistyökumppaneita, molemmilla pitkä kokemus futon-patjoista. Molemmissa liikkeissä myös nähtävänä mallikappaleita sänkyjen pintakäsittelyvaihtoehdoista.

Turun keskustan ytimestä Mulperipuusta (Yliopistonkatu 12) löydät futon-patjojen lisäksi kattavan valikoiman muita huonekaluja sekä sänkyrunkoja.

Helsingin Mulperipuu sijaitsee aivan Kampin keskuksen läheisyydessä (Fredrikinkatu 51-53). Liikkeestä löydät futon-patjat ja rungot. Myös hyvä valikoima Ruskovillan kerrastoja ja kotimaiset Ruskovillan vuodevaatteet

Päivitetty 29.9.2017