Arkisto


Osara – Futonsänky

Nukkuvillen Osara

Osara on matala täyspuinen japanilaishenkinen sänkyrunko. Kipinä suunnitteluun syntyi eräänä aamuna vuonna 2012, kun potkaisin ties-kuinka-monennen teemukin sängystä noustessa nurin. Illalla nukkumaan käydessä oli tapanani hörppiä teetä ja lueskella kirjaa. Aamulla päivän askareisiin sännätessä puolilleen jäänyt teemuki löysi hyvin nopeasti illan kirjallisen sisällön, kun molemmat olivat kätevästi siinä sängyn vieressä tiellä.

Syntyi ajatus että sängyssähän voisi olla kehys jonka alla teemuki on turvassa. Kehyksestä tulisi tehdä tarpeeksi leveä jota se toimisi myös yöpöytänä. Toteuttaminen vaatisi yhdeksän oikeankokoista lankkua. Liitoksiin tulisi kiinnittää erityistä huomiota, mutta unohtaa tarpeeton kikkailu jotta sängyn kasaaminen sujuisi kädenkäänteessä.

Prototyyppi Osarasta syntyi ja osoittautui toimivaksi. Kehyksen päällä pysyi kirja ja mukit illalla, eikä aamulla tarvinnut huolehtia sängystä noustessa obstaakkeleista patjan vieressä, kun ne oli illalla muistanut siirtää kehyksen alle. Asiakkaatkin kiinnostuivat, ja pieniä viilauksia tehden Osarasta syntyi oma sänkymallinsa.

Entäs se nimi sitten? Eräänä iltana Virkkilän Ränchille saunomaan ajellessa se syntyi, Ränchille nimittäin kuljetaan Osaran risteyksen kautta.

Tekniset tiedot

Pohjakehikko on suomalaista koivua, liitoksena perinteinen lapaliitos. Huopapalat liitoksessa varmistavat sujuvan kasauksen eikä narinaa synny kun puu ei ole puuta vasten. Sänkyä kiertävä kehys joka Osarassa on näkyvin osa, valmistetaan valitusta puulajista. Jos yläkehys on esimerkiksi tammea, petsataan pohjakehikko tammen sävyyn

Kasaamisessa ei kauaa ihmetellä, osat on merkitty jotta ei tarvitse muuton yhteydessä arpoa mikä meni mihinkin.

Pohjalaudat ovat suomalaista mäntyä, ne on sijoiteltu niin että pohjalaudat antavat parhaan mahdollisen tuen myös keskeltä ja reunoista (tilannetta varten jos Osarassa käyttää kahta kapeaa 80-90cm patjaa.)

Mitoitukseltaan Osara on matala mutta leveä ja pitkä. Rungon korkeus on 20cm lattiasta yläpintaan, patja uppoaa 1 cm kehikon sisälle. Kehys tuo patjan mittoihin lisää 20cm suuntaansa, esimerkiksi Osara 180cm patjalle on lintuperspekstiivistä katseltuna 220,5 x 200,5 cm kokoinen.

Pintakäsittelynä maali, petsi+lakka tai kirkas puolikiiltävä lakka. Pintakäsittely kuuluu hintaan, sävytyksestä en veloita erikseen. Maalien sävyt valittavana Tikkurilalta, petsit RTV:ltä.

Mallipalapalvelu: Jos pintakäsittely askarruttaa, lähetän kirjeenä kotiin mallipalat halutuista pintakäsittelyistä. RTV:n myymälöistä voi noutaa maaleista värilastuja kotiin vietäväksi, tai voin lähettää ne kotiisi jos kerrot mistä sävyistä olet kiinnostunut. Voit myös halutessasi tutustua pintakäsittelymalleihin Helsingissä Mulperipuun myymälässä, Turussa Mulperipuussa ja Padasjoella Nukkuvillen verstaalla. Mallipalalaatikko mahtuu postilaatikostasi sisään joten vältyt Postissa ravaamiselta!

Maalin ja petsin alla paras on joko koivu tai saarni. Saarnessa syykuviot näkyvät selkeämmin pintakäsittelyn alta.

Ilman lisäveloitusta:

  • Runko ylhäältä käsin patjan kokoinen (ahtaaseen asuntoon). Pohjalaudoitus on silloin kehyksen kanssa samalla tasolla.

Lasken tarjouksen erikseen jos:

  • Sekä pohjarunko että kehys halutaan esim. tammesta

Osara futonsänky hinnasto 120 – 180cm patjalle (hinta koskee runkoa, patjat myydään erikseen)

Pintakäsiteltynä ilman kuljetusta, sis.alv 24%

Puulaji koskee yläkehystä, pohjarunko koivua

Koivu 1550,00e

Saarni 1600,00e

Tammi 1650,00e

Pähkinä 1750,00e

Jatkettu kehys sängynpäätyyn +40,00e

Kotiinkuljetus ja kasaus:

Pääkaupunkiseutu 200,00e

Turku, Vaasa, Jyväskylä, Oulu 250,00e

Tampere, Lahti 100,00e

Haku verstaalta Padasjoelta 0,00e

Mikä tahansa osoite Suomessa: Onnistuu- kysy tarjousta. Riippuu aina mihinpäin on muutakin ajoa.

Puutavaran alkuperämaat:

Koivu: Suomi

Saarni, tammi, pähkinä: Pohjois-Amerikka

Päivitetty 29.9.2017