Arkisto


Kapteeninsänky – lisätiedot ja hinnasto

kapteeninsänky, sänky säilytystilalla, koivusänky, laatikkosänky
Mustaksi maalattu Kapteeninsänky neljällä laatikolla. 160cm patjalle, korkeus 50/100cm

Kapteeninsänky on kaluste jossa yhdistyy kaunis muotoilu sekä säilytystila. Kapteeninsängyt valmistetaan mittatilauksena, jolloin sängystä saadaan ainutlaatuinen sekä käyttäjilleen mitoitettu. Nukkuvillen verstas sijaitsee Padasjoella, toimitamme Kapteeninsängyt ympäri Suomea.

Kapteeninsänky antaa nukkujan keskittyä olennaiseen: turhan tavaran voi siivota säilytyslaatikoihin. Ja toisin kuin lattialla pyörillä liikkuva sängynaluslaatikko, Kapteeninsängyssä laatikko liukuu aina millilleen oikealle paikalleen suljettaessa.

Kapteeninsängyn hintaan kuuluu pintakäsittely. Vakiosävynä valkoiselle maalille on Paperinvalkoinen F497 jos valkoisen sävylle ei ole muuta toivetta. Ruiskumaalauksen ja lakkauksen Kapteeninsänkyihin tekee kalustemaalaukseen erikoistunut yritys Padasjoella, Osmo-Colorin vahat levitetään Nukkuvillen verstaalla käsityönä.

Mallipalapalvelu

Jos pintakäsittely askarruttaa, lähetämme kirjeenä kotiin mallipalat halutuista pintakäsittelyistä.

RTV:n myymälöistä voi noutaa maaleista värilastuja kotiin vietäväksi, tai voimme lähettää ne kotiisi jos kerrot mistä sävyistä olet kiinnostunut. Voit myös halutessasi tutustua  pintakäsittelymalleihin Helsingissä Mulperipuun myymälässä, Turussa Mulperipuussa ja Padasjoella verstaalla.

Maali sävytetään Tikkurilan Symphony-sisävärikartasta ja petsit RTV:n petsivärikartasta.

Osmo-colorin vahoista käytössä on kaikki tuotteet.

puusänky, vanerisänky, laatikkosänky,
Kahdeksan laatikon Kapteeninsänky tarjoaa monipuolisen säilytystilan. Laatikoita on kolmea eri kokoa joka puolella sänkyä

Ulkomitat ja vetimet

Kapteeninsängyn ulkomitat ovat patjan mitat +7,5 cm. Esimerkiksi 160cm leveällä patjalla ulkomitat ovat 207,5 cm x 167,5 cm. Kapteeninsängyn korkeusmitat muokataan toiveen mukaan.

Vetolaatikoiden alapinta on 5 cm lattianpinnasta, joten paksukaan matto ei jää laatikon alle jumiin sitä avattaessa. Yhden laatikon kantavuus on 45kg. Laatikoihin saa halutessaan ponnahduskiskot, jolloin laatikko aukeaa sitä kevyesti painamalla eikä vedintä tarvita. Kapteeninsänkyihin normaaleilla kiskoilla asennamme vetimet valmiiksi kiinni verstaalla.

Vakiona on nuppivedin M4-kannalla, joko antiikkiruskeana tai mattahopeana. Voit myös itse valita sopivat vetimet, tilaamme ne verstaalle ja asennamme laatikoihin.

Kapteeninsänkyyn uppoaa hurjat määrät tavaraa: 180cm leveä ja 45cm korkea Kapteeninsänky kuudella laatikolla tarjoaa n. 700 litraa helppokäyttöistä säilytystilaa.

pähkinäpuu, kapteeninsänky, sänky säilytystila, puusänky, matala sänky
Kuuden laatikon Kuunari Kapteeninsänky lakattua pähkinää

Kapteeninsängyn pohjasäleet ja runkorakenne

Pohjalaudoituksena Kapteeninsängyissä on sälepohja, männystä valmistetut pohjalaudat antavat patjan hengittää. Sälepohja soveltuu kaikille patjatyypeille. Patja uppoaa runkoon vakiona 3cm, mutta voidaan tarvittaessa upottaa myös syvemmälle runkoon. Pohjalaudoitus ulottuu aivan sänkyrungon sisäreunaan asti ja yksi lauta on sängyn keskellä. Näin patjoille saadaan täysi tuki jos käytetään esimerkiksi kahta 80cm leveää patjaa vierekkäin.

Ulkorunko valmistetaan asiakkaan toivomasta puulajista. Jos sänky maalataan tai petsataan, suosittelemme koivua tai saarnea. Koivu antaa täysin tasaisen pinnan, saarnin syykuviot taas kuultavat nätisti maalin alta jos haluaa hieman karaktääriä. Kapteeninsängyn saa myös lakattuna, valittavana on neljä puulajia: Pähkinä, koivu, saarni ja tammi. Kaikki neljä ovat kovia lehtipuita. Valinta niiden välillä on ulkonäköasia sillä kaikki kestävät erinomaisesti käyttöä. Kapteeninsängyissä käytettävä koivu sekä mänty ovat suomalaista, muut puulajit tuontitavaraa Pohjois-Amerikasta ja Euroopasta.

Ulkorungon tasaiset pinnat ovat viilutettua suomalaista koivuvaneria, laatikoiden etusarjojen reunat listoitetaan samalla puulajilla kuin mitä runko on.

Kapteeninsänky on 100% puusta valmistettu ja vapaa lastu- sekä MDF-levystä.

Sisäkehikot valmistetaan koivusta ja männystä, ne jakavat nukkujien ja patjan painon tasaisesti pohjalautojen kautta lattiaan. Ulko- ja sisärunkojen pohjassa on valmiina kiinnitettynä huopatassut. Sisäkehikoita Kapteeninsängyissä on aina vähintään neljä, näin rungosta tulee erittäin tukeva.

tammisänky, kapteeninsänky, massiivipuu sänky, säilytystila sänky, sänky säilytys, kaappisänky
Divaanisängyistä tuttu Kolmen laudan pääty yhdistettynä Kapteeninsänkyyn, vahattua tammea
valkoinen sänky, sänky vetolaatikko, sängynpääty, captains bed
Laatikoiden sijoittelu suunnitellaan huoneen mukaan. Tässä huoneessa oli tilaa laatikoille aueta riittävästi kaikilta sivuilta.

Sängynpääty ja laatikot

Laatikot valmistetaan pirkanmaalaisesta männystä. Laatikoiden sivut yhdistetään toisiinsa perinteisellä sinkkaliitoksella, joka takaa maksimaalisen vetokestävyyden. Pohjavaneri on tukevaa 6mm koivuvaneria joka ei taivu isonkaan kuorman alla. Laatikoiden kiskoissa on mekanismi, joka estää laatikon tipahtamisen lattialle auki vedettynä. Avaamalla molemmista kiskoista vivut laatikon ollessa täysin auki saa laatikon irti rungosta sänkyä muuttaessa.

Kapteeninsängyn pääty tehdään mittojen mukaan halutulle korkeudelle. Jos sängyn yläpuolella ei ole tauluja, hyllyjä tms, suosittelemme päädyn korkeudeksi n. 40-50cm patjan yläreunasta. Päädyn takana on aina 4cm laskutaso piilossa katseelta. Jos sänky peittää pistorasian, laskutaso saa kätevästi sängyn irti seinästä ja pistorasian käyttö onnistuu. Kapteeninsängyn voi tilata myös ilman rungosta ylösnousevaa päätyä jos sellaista ei tarvitse.

yövalo, sängynpääty, kapteeninsänky
Sängynpäädyn ja seinän väliin jäävä laskutaso

Kapteeninsänky tilaus ja toimitus

Tilausaika on n. 10-40 viikkoa tilauksen vahvistamisesta toimitukseen, toimitusaika elää paljon kysynnän mukaan.

Toimitamme Kapteeninsängyn kotiinkuljetuksena ja kasaamme sängyn valmiiksi. Ohjeistamme samalla miten Kapteeninsängyn voi muuttaessa helposti purkaa ja kasata uudelleen. Kasaus kestää n. 45 minuuttia siitä kun osat on kannettu sisälle. Tilauksen vahvistamisen jälkeen lähetämme sähköpostilla 30% ennakkolaskun materiaaleja varten, loppusumma laskutetaan toimituksen jälkeen.

Laatikoiden sijoittelu suunnitellaan käyttötarpeen mukaan. Laatikoista tehdään aina niin syvät kuin mahdollista. Kuitenkin jos laatikoita tulee vain toiselle puolelle, niin maksimisyvyys on 90cm. Suomalaisten kotien makuuhuoneet ovat yleensä kapeita, siksi laatikot voidaan sijoittaa myös jalkopäätyyn jotta ne saa kokonaan auki. Jos sänky sijoittuu pitkä sivu seinää vasten, kaikki laatikot kannattaa sijoittaa huoneen puoleiselle sivulle ja/tai jalkopäätyyn. Laatikon maksimileveys on 80cm, emme valmista sitä leveämpiä koska muuten pohjalautojen tukikehikot jäävät liian kauaksi toisistaan ja sängyn tukevuus kärsii.

Jokainen Kapteeninsänky on yksittäiskappale ja varustetaan kyltillä, joka kiinnitetään verstaalla laatikon sivuun. Kylttiin kirjoitamme järjestysnumeron sekä valmistumisajankohdan.

Katso kaikki kuvat valmistuneista Kapteeninsängyistä täältä

kapteeninsänky, petsattu koivu, koivusänky, sänky säilytystila
Suosittu petsisävy RTV18 koivulla
Kuva: © Marco Hakala / Rauta5.fi

Kapteeninsängyt on hinnoiteltu kolmeen luokkaan varustelutason mukaan. Laatikoiden sijoittelu on vapaavalintaista ja lisämaksusta sekä runkoa että päätyä voidaan korottaa. Patjanpituudeksi valittavissa joko standardi 200cm tai 210cm. Vakiopuulajina on koivu, lisämaksusta myös saarni, tammi ja pähkinä.

Kapteeninsänky 120cm patjalle -10% vähennys rungon hinnasta.

Kapteeninsänky 80-90cm patjalle -30% vähennys rungon hinnasta.


Kutteri

3 laatikkoa tavallisilla kiskoilla. Rungon korkeus 30-45cm.

Pääty max. 45cm rungosta. Patjanleveys 140-180cm välillä.

Ilman päätyä / päädyllä

3200,00e / 3650,00e


Kuunari

4-6 laatikkoa tavallisilla kiskoilla. Rungon korkeus 30-45cm.

Pääty max. 45cm rungosta. Patjanleveys 140-180cm välillä.

Ilman päätyä / päädyllä

3400,00e / 3850,00e 4 laatikkoa

3600,00e / 4050,00e 5 laatikkoa

3800,00 / 4250,00e 6 laatikkoa

 


Fregatti

7-9 laatikkoa tavallisilla kiskoilla. Rungon korkeus 30-45cm.

Pääty max. 45cm rungosta. Patjanleveys 140-180cm välillä.

Ilman päätyä / päädyllä

4000,00e / 4450,00e 7 laatikkoa

4200,00e / 4650,00e 8 laatikkoa

4400,00e / 4850,00e 9 laatikkoa

 


Lisätarvikkeet:

Pomppukiskot + 50,00e/laatikko

Rungon korkeus +20,00e/cm jos runko yli 45cm

Päädyn korkeus +10,00e/cm jos pääty yli 45cm rungosta


Puulajit:

Saarni + 300,00e

Tammi + 500,00e

Pähkinä + 750,00e


Pintakäsittely:

Sävytetty maali ja lakkaus +0e

Osmo Colorin vahat +250,00e


Kotiinkuljetus:

Tampere, Lahti 200,00e

Pääkaupunkiseutu 350,00e

Turku, Jyväskylä, Vaasa, Oulu 400,00e

Nouto verstaalta Padasjoelta: 0,00e

Mikä tahansa osoite Suomessa: Onnistuu – kysy hintaa, riippuu aina minnepäin on ajoa tiedossa.

Seuraava Pohjois-Suomen kuljetus 22-23.3.2024 jos haluat Kapteeninsängyn kotiin kasattuna 400,00e (Oulu-Kittilä välille)


Päivitetty 14.9.2022