Arkisto


Kapteeninsänky – lisätiedot ja hinnasto

2016-11-05 10.45.54

Kapteeninsängyssä yhdistyy kaunis muotoilu sekä säilytystila. Kapteeninsängyt valmistetaan mittatilauksena, jolloin sängystä saadaan ainutlaatuinen sekä käyttäjilleen mitoitettu. Nukkuvillen verstas sijaitsee Padasjoella, toimitan sängyt ympäri Suomea.

Kapteeninsänky antaa nukkujan keskittyä olennaiseen: turhan tavaran voi siivota säilytyslaatikoihin. Ja toisin kuin lattialla pyörillä liikkuva sängynaluslaatikko, Kapteeninsängyssä laatikko liukuu aina millilleen oikealle paikalleen suljettaessa.

Kapteeninsängyn hintaan kuuluu pintakäsittely. Vakiosävynä valkoiselle maalille on Paperinvalkoinen F497 jos valkoisen sävylle ei ole muuta toivetta. Pintakäsittelyn Kapteeninsänkyihin tekee kalustemaalaukseen erikoistuneet puusepät Padasjoella sekä Tampereella.

Mallipalapalvelu: Jos pintakäsittely askarruttaa, lähetän kirjeenä kotiin mallipalat halutuista pintakäsittelyistä. RTV:n myymälöistä voi noutaa maaleista värilastuja kotiin vietäväksi, tai voin lähettää ne kotiisi jos kerrot mistä sävyistä olet kiinnostunut. Voit myös halutessasi tutustua  pintakäsittelymalleihin Helsingissä Mulperipuun myymälässä, Turussa Mulperipuussa ja Padasjoella verstaalla.

Maali sävytetään Tikkurilan Symphony-sisävärikartasta ja petsit RTV:n petsivärikartasta.

Kahdeksan laatikon Kapteeninsänky kirjahyllypäädyllä
Kahdeksan laatikon Kapteeninsänky kirjahyllypäädyllä

 

Ei varmasti tuu kaverilla vastaan samanväristä sänkyä! Väreissä vain mielikuvitus ja rohkeus on rajana
Väreissä vain mielikuvitus ja rohkeus on rajana

Kapteeninsängyn ulkomitat ovat patjan mitat +7,5 cm eli esimerkiksi 160cm leveällä patjalla 207,5 cm x 167,5 cm. Korkeusmitat muokataan toiveen mukaan.

Vetolaatikoiden alapinta on 5cm lattianpinnasta, joten paksukaan matto ei jää laatikon alle jumiin sitä avattaessa. Yhden laatikon kantavuus on 45kg. Laatikoihin saa halutessaan ponnahduskiskot, jolloin laatikko aukeaa sitä kevyesti painamalla eikä vedintä tarvita. Ponnahduskiskot mahdollistavat esteettisesti suoraviivaisen ulkonäön, eikä tarvitse huolehtia itsensä kolhimisesta sängyn rungosta ulkoneviin vetimiin. Kapteeninsänkyihin normaaleilla kiskoilla asennan vetimet valmiiksi kiinni verstaalla. Vakiona on nuppivedin M4-kannalla, joko antiikkiruskeana tai mattahopeana. Voit myös itse valita sopivat vetimet, tilaan ne verstaalle ja asennan laatikoihin.

Sivusta aukeavat laatikot tulevat 70cm ulos rungosta, jalkopäästä aukeavat tulevat 45cm ulos. Kapteeninsänkyyn uppoaa hurjat määrät tavaraa: 180cm leveä ja 45cm korkea Kapteeninsänky kuudella laatikolla tarjoaa n. 700 litraa helppokäyttöistä säilytystilaa.

Tämä 60cm korkea ja 180cm patjalle tehty Kapteeninsänky on erityisen suosittu kun lapset leikkii piilosta..
Tämä 60cm korkea ja 180cm patjalle tehty Kapteeninsänky on erityisen suosittu kun lapset leikkii piilosta..

Pohjalaudoituksena Kapteeninsängyissä on sälepohja, männystä valmistetut pohjalaudat antavat patjan hengittää. Sälepohja soveltuu kaikille patjatyypeille. Patja uppoaa runkoon vakiona 3cm, mutta voidaan tarvittaessa upottaa myös syvemmälle runkoon. Pohjalaudoitus ulottuu aivan sänkyrungon sisäreunaan asti ja yksi lauta on sängyn keskellä. Näin patjoille saadaan täysi tuki jos käytetään esimerkiksi kahta 80cm leveää patjaa vierekkäin.

Ulkorunko valmistetaan asiakkaan toivomasta puulajista. Jos sänky maalataan tai petsataan, suosittelen koivua tai saarnea. Koivu antaa täysin tasaisen pinnan, saarnin syykuviot taas kuultavat nätisti maalin alta jos haluaa hieman karaktääriä. Kapteeninsängyn saa myös lakattuna, valittavana on viisi puulajia: Pähkinä, koivu, saarni, tammi sekä kirsikka. Kaikki viisi ovat kovia lehtipuita. Valinta niiden välillä on ulkonäköasia, kaikki kestävät erinomaisesti käyttöä. Kapteeninsängyissä käytettävä koivu sekä mänty ovat suomalaista, muut puulajit tuontitavaraa Pohjois-Amerikasta.

Ulkorungon tasaiset pinnat ovat viilutettua MDF-levyä, laatikoiden etusarjojen reunat listoitetaan samalla puulajilla kuin mitä runko on.

Sisäkehikot valmistetaan koivusta ja männystä, ne jakavat nukkujien ja patjan painon tasaisesti pohjalautojen kautta lattiaan. Ulko- ja sisärunkojen pohjassa on valmiina kiinnitettynä huopatassut. Sisäkehikoita Kapteeninsängyissä on aina vähintään neljä, näin rungosta tulee erittäin tukeva.

Laatikoiden sijoittelu suunnitellaan huoneen mukaan. Tässä huoneessa oli tilaa laatikoille aueta riittävästi kaikilta sivuilta.
Laatikoiden sijoittelu suunnitellaan huoneen mukaan. Tässä huoneessa oli tilaa laatikoille aueta riittävästi kaikilta sivuilta.

Laatikot valmistetaan pirkanmaalaisesta männystä. Laatikoiden sivut yhdistetään toisiinsa perinteisellä sinkkaliitoksella, joka takaa maksimaalisen vetokestävyyden. Pohjavaneri on tukevaa 6mm koivuvaneria joka ei taivu isonkaan kuorman alla. Laatikoiden kiskoissa on mekanismi, joka estää laatikon tipahtamisen lattialle auki vedettynä. Avaamalla molemmista kiskoista vivut laatikon ollessa täysin auki saa laatikon irti rungosta sänkyä muuttaessa.

Kapteeninsängyn pääty tehdään mittojen mukaan halutulle korkeudelle. Jos sängyn yläpuolella ei ole tauluja, hyllyjä tms, suosittelen päädyn korkeudeksi n. 40-50cm patjan yläreunasta. Päädyn yläreunaan voi tilata irroitettavan laskutason, jonka päällä voi säilyttää kirjoja, herätyskelloa tai puhelinta. Jos sänky peittää pistorasian, laskutasolla saa kätevästi sängyn irti seinästä ja pistorasian käyttö onnistuu. Kapteeninsängyn voi tilata myös ilman rungosta ylösnousevaa päätyä jos sellaista ei tarvitse.

Sängynpäädyn ja seinän väliin jäävä laskutaso
Sängynpäädyn ja seinän väliin jäävä laskutaso

Tilausaika on n. 4-8 viikkoa tilauksen vahvistamisesta toimitukseen. Toimitan Kapteeninsängyn kotiinkuljetuksena ja kasaan sängyn valmiiksi. Ohjeistan samalla miten Kapteeninsängyn voi muuttaessa helposti purkaa ja kasata uudelleen. Kasaus kestää n. 20-30 minuuttia siitä kun osat on kannettu sisälle. Tilauksen vahvistamisen jälkeen lähetän sähköpostilla 30% ennakkolaskun materiaaleja varten, loppusumma laskutetaan toimituksen jälkeen.

Laatikoiden sijoittelu suunnitellaan käyttötarpeen mukaan. Laatikoista tehdään aina niin syvät kuin mahdollista. Kuitenkin jos laatikoita tulee vain toiselle puolelle, niin maksimisyvyys on 90cm. Suomalaisten kotien makuuhuoneet ovat yleensä kapeita, siksi laatikot voidaan sijoittaa myös jalkopäätyyn jotta ne saa kokonaan auki. Jos sänky sijoittuu pitkä sivu seinää vasten, kaikki laatikot kannattaa sijoittaa huoneen puoleiselle sivulle ja/tai jalkopäätyyn. Laatikon maksimileveys on 80cm, en valmista sen leveämpiä koska muuten pohjalautojen tukikehikot jäävät liian kauaksi toisistaan ja sängyn tukevuus kärsii.

Jokainen Kapteeninsänky on yksittäiskappale ja varustetaan kyltillä, joka kiinnitetään verstaalla laatikon sivuun. Kylttiin kirjoitan järjestysnumeron, valmistuspäivämäärän sekä tekijän nimikirjaimet.

Suosittu sävy RTV18 koivulla Kuva: © Marco Hakala / Rauta5.fi
Suosittu sävy RTV18 koivulla
Kuva: © Marco Hakala / Rauta5.fi

Katso kaikki kuvat valmistuneista Kapteeninsängyistä täältä


Hinnasto:

Rungon ja päädyn korkeus toiveen mukaan: Runko 30-60 cm, pääty 50-130 cm

Hinnat euroina, hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%, voimassa toistaiseksi.

120cm patjalle rungon hinta -10% parisänkyjen hinnoista


Kapteeninsänky koivua 80 – 90cm patjalle (ilman päätyä / päädyllä)

Kahdella laatikolla 1400,00 / 1600,00e

Kolmella laatikolla 1550,00 / 1750,00e


Kapteeninsänky koivua 140 – 180 cm patjalle (ilman päätyä / päädyllä)

2 laatikkoa 2300,00 / 2700,00

3 laatikkoa 2450,00 / 2850,00

4 laatikkoa 2600,00 / 3000,00

5 laatikkoa 2750,00 / 3150,00

6 laatikkoa 2900,00 / 3300,00

7 laatikkoa 3050,00 / 3450,00

8 laatikkoa 3200,00 / 3600,00


Puulajit:

Saarni + 100,00e

Tammi + 150,00e

Pähkinä / kirsikka + 275,00e


Kotiinkuljetus:

Tampere, Lahti 100,00e

Pääkaupunkiseutu 250,00e

Turku, Jyväskylä, Vaasa, Oulu 300,00e

Nouto verstaalta Padasjoelta: 0,00e

 

Mikä tahansa osoite Suomessa: Onnistuu – kysy hintaa, riippuu aina minnepäin on ajoa tiedossa. Jäätietä pitkinkin on viety saareen ja mökille veneellä kesäaikaan.


Lisätarvikkeet:

Leveä laskutaso sängynpäätyyn + 80,00e (4cm laskutaso kuuluu hintaan)

Pomppukiskot + 40,00e/laatikko

Päivitetty 14.2.2018