Arkisto


Pienen kodin säilytysratkaisu – Stellarbed

Stellarbed säilytysratkaisu pieneen kotiin
Musta Stellarbed 90cm leveänä. Kaksi vetolaatikkoa sängyn alla tarjoaa säilytystilaa sinne missä ennen oli hukkatilaa.

Sisällytin Stellarbediä suunnitellessa siihen parhaat käytänteet mitä olin oppinut yli sadan mittatilaussängyn valmistuksesta.

Hengittävä sälepohja, ajaton muotoilu, kuulalaakeroidut kiskot laatikoissa, vetimetön ulkoasu ja koivuvanerin sekä massiivipuun taidokas käyttö ovat asioita joista Nukkuvillen sängyt ja myös Stellarbed tunnetaan.

Pienen kodin säilytysratkaisu voi olla joskus yksinkertainen, kuten sänkyyn integroitu säilytystila. Kantava ajatus Stellarbedissä on sen modulaarisuus: voit yhdistää kaksi Stellarbediä parisängyksi tai käyttää sitä yksittäin. Stellarbedin isoissa vetolaatikoissa säilytät lähellä sänkyä varapeitot ja tyynyt.

Ulkomitat: 2075 x 835/935 x 360mm.

Materiaalit: 30mm vahvasta koivuvanerista valmistetun Stellarbedin pinta on kestävää ja helposti puhdistettavaa laminaattia (IKI Formica). Rungon reunat on pintakäsitelty lakkaamalla. Pohjalaudat, laatikko ja sisäkehikot käsittelemätöntä kotimaista mäntyä ja koivuvaneria. Laatikoissa pitkälle ulostulevat laadukkaat kuulalakeroidut kiskot joiden kantavuus on 30kg. Stellarbed on täysin kotimaista työtä – ostamalla sen tuet suoraan suomalaista huonekalutuotantoa.

Patjan upotus: 3 cm rungon sisään. Stellarbediin soveltuu kaikki patjatyypit.

Hinnasto: 80cm / 90cm Stellarbed 1149,00e + kotiinkuljetus 49,00 euroa Ovelle-pakettina. Posti soittaa ja sopii kuljetusajankohdan. Sänky kuljetetaan osissa mutta sen kasaaminen on helppoa ja siihen on ohjeet.

Toimitusaika: 1-6 viikkoa riippuen varastotilanteesta. Tiedustelut ja myynti Tuukalta 050 561 4339 tai tuukka@nukkuville.fi

Myymälä: Stellarbed on mahdollisuus kokea livenä Padasjoella Nukkuvillen myymälässä. Paikanpäällä testaat myös koko Mulperipuun futonpatjavalikoiman ja luonnonmukaiset peitot sekä tyynyt. Myymälä auki sopimuksen mukaan. 

ivitetty 27.03.2018

Pienen kodin tilaratkaisu Stellarbed
Stellarbed toimii sekä yksittäisenä sänkynä että kaksi moduulia yhdistäen parisänkynä.
Säilytystilallinen Stellarbed sänky vaneria
Stellarbed mustana, puolikiiltävä korkeapainelaminaatti ja lakattu vanerireuna on iättömän tyylikäs yhdistelmä.
Vanerisänky säilytystilalla, yhdistä kaksi sänkymoduulia parisängyksi
Yhdistä kaksi Stellarbediä saumattomasti parisängyksi. Kiinnitys tapahtuu sängyn sisältä ilman näkyviä ruuveja.
hengittävä sälepohja
Käsittelemätön mäntyinen sälepohja antaa patjan tuulettua.
lakattu vaneri ja laminaatti on tyylikäs kombo. Sängynaluslaatikko liukuu nätisti laakeroiduilla kiskoillaan.
Vetimettömyys mahdollistaa esteettömän kulun sängyn lähelle. Voit muuttaa vetoaukon sijaintia vaihtamalla laatikoiden paikkaa keskenään.

Pienen kodin säilytysratkaisu – tarina Stellarbed-sängyn synnystä

109 sängyn oivallus

Puuseppä Tuukka Virkkilä oli miettinyt sitä pitkään. Sänky voisi olla niin paljon muutakin kuin sänky.

Sitten välähti. Usein sänky vie suuren osan asunnon tilasta, joten Tuukka keksi hyödyntää sängyn viemää tilaa. Syntyi Kapteeninsänky, joka kätkee sisäänsä paljon säilytystilaa.

Kapteeninsängyn ympärille syntyi Tuukan yritys, Nukkuville, ja Tuukasta tuli makuuhuoneen ammattilainen. Kun Tuukka oli toimittanut 109:nnen mittatilaustyönä tehdyn Kapteeninsängyn asiakkaalleen, hän ryhtyi pohtimaan: mitä muuta sänky voisi olla.

Syntyi täysin uudenlainen sänky, Stellarbed. Stellarbedin idea on yksinkertainen, mutta toimiva, ja Kapteeninsängyn tapaan se luo kotiin uutta tilaa.

Puuseppä suunnittelee sänkyä
Nukkuvillen Tuukka yrityksen alkuaikoina 2012 Virkkilän Ränchillä Hämeenkyrössä suunnittelemassa uusia sänkyjä

Stellarbed on sänky, joka muuttaa muotoaan.

Ensin se voi olla vaikkapa lapsen ensimmäinen sänky. Seuraavaksi nuorenparin ensimmäinen parisänky. Ja tupaantuliaisissa se voi muuttua kahdeksi sohvaksi.

Stellarbedin salaisuus on moduuleissa. Yksi Stellarbed sopii hyvin lastensängyksi. Kahdesta sängystä taas tulee 160 senttiä leveä parisänky.

”Sänkymoduuleita voi yhdistellä haluamallaan tavalla”, Tuukka sanoo.

Inspiraatio Stellarbediin tuli oikeastaan Tuukan asiakkaalta.

Bloggaaja Katja Lahti oli tilannut Tuukalta sängyn ja kysyi, voisiko Tuukka jossain vaiheessa suunnitella tilaasäästävän lastensängyn, josta voisi muokata tarvittaessa sängyn myös aikuisille.

”Nyt sellainen sänky on olemassa. Tähän sänkyyn lapsi voi siirtyä pinnasängyn jälkeen. Ja kun lapsi muuttaa kotoa, voi hankkia toisen moduulin – ja sitten onkin jo parisänky”, Tuukka sanoo.

Stellarbedissä on Kapteeninsängyn tyyliin myös laatikostot ja mukavasti säilytystilaa.

Sängyn materiaalina Tuukka käyttää perinteistä suomalaista materiaalia, koivuvaneria. Sitä voisi kutsua mestarien materiaaliksi, sillä muun muassa Eliel Saarinen ja Alvar Aalto pitivät koivuvaneria arvossa.

Puuseppä kasaa säilytystilallista Stellarbed-sänkyä
Stellarbed sänkyjä kasausvaiheessa. Kuva: Jaakko Romu

Stellarbedillä Tuukka tavoittelee myös kansainvälisiä vesiä

Kun Tuukka perusti Nukkuvillen syksyllä 2011, hänellä oli unelma: hän unelmoi rakentavansa omin käsin sata sänkyä, jotka hän myisi asiakkaille.

Se oli juuri sopiva unelma, sillä sen toteutuminen olisi niin epätodennäköistä.

Tuukka oli juuri saanut myytyä kolmannen sänkynsä, ja ajatus siitä, että jostain löytyisi vielä 97 ostajaa lisää, tuntui huvittavalta.

Tuukka oli myös keksinyt itselleen tittelin, joka oli yhtä lennokas kuin unelma sadasta sängystä. Titteli oli makuuhuoneen ammattilainen.

Noh, niin siinä kuitenkin kävi, että tittelistä ja unelmasta tuli totta.

Loppuvuonna 2015 Tuukka oli myynyt jo 110 sänkyä ja hänestä oli todella tullut makuuhuoneen ammattilainen.

Pienen kodin säilytysratkaisu
Valkoinen Stellarbed. Korkeus 36cm. Leveys 80 tai 90cm

Oli seuraavan unelman aika.

Tuo unelma vie Nukkuvillen ja Stellarbedin kohti uusia maita.

Säilytystilallisen sängyn suunnittelua
Tuukka verstaallaan toteamassa juuri alihankkijalta saapuneen Stellarbed-erän laatua priimaksi. Kuva: Jaakko Romu