Arkisto


Miten minä nukun: Noora

Toimittaja, tuottaja, bloggaaja / community manager Noora Shinglerin makuuhuoneessa on pidetty huolta rauhallisesta äänimaisemasta. Kemikaalipiheys materiaaleissa tuo mielenrauhaa, mutta mikä se on joka valvottaa ?

img_1174

Kuka:       Noora Shingler

Ikä:           35

Patja:       120 x 200 villa & luonnonkumi futon

Missä:      Kerrostalo Helsinki

 

Olet sekä yrittäjä Kemikaalicocktailissa, että community manager CosmEthics app:lla. Miten arkesi vaikuttaa unitottumuksiisi?

Töitä tulee usein tehtyä iltaisinkin – yhdeksästä puoleen yöhön. Silloin, kun muut lukevat esimerkiksi kirjaa, niin mä teen duunia. Sen jälkeen valmistaudun seuraavaan päivään ja menen suihkuun tai kylpyyn, jotta on helpompi rauhoittua. On ihana saada iholta päivän tomut pois, enkä halua viedä niitä mukanani sänkyyn. Jos pidän tästä rutiinista kiinni, niin nukahdan rauhallisena, eikä työasiat jää pyörimään päähän.

 

Onko sinulla säännöllinen unirytmi?

Instan, facebookin ja snapchatin käyttö illalla vaikeuttaa nukahtamistani. Puhelinta ei pitäisi enää pesujen jälkeen avata. Mokaan usein roikkumalla kanavilla liian myöhään. Tiedostan sen.

 

Nousetko aina samantien

Kyllä – herään ja nousen. Herään aina samaan aikaan. Yleensä seitsemän maissa. En ole loikoilija. Keitän teen ja alan hoitaa päivän hommia.

img_1152

Miten työsi on vaikuttanut makuuhuoneeseesi? Näkyykö kemikaalipihi elämä siellä?

Näkyy. Olin esimerkiksi todella tarkka patjan valinnan kanssa. Patjani on Porin Villa & Peite futon. Se on tehty synteettisten materiaalien sijaan luonnollisista. Patja on valmistettu Suomessa. Tykkään siitä, että voin olla suoraan yhteydessä valmistajaan. Se herättää luottamusta. Porin Villa & Peite on joustava ja tekee tuotteitaan myös mittojen mukaan. Tykkään niiden palvelusta.

Monesti sängyn materiaaleihin kiinnitetään ihmeellisen vähän huomiota. Sängyssä kuitenkin vietetään noin ⅓ elämästä. Sehän on saman verran, kun keskimäärin esimerkiksi työpaikalla – pitäisi siis muistaa nekin kemikaalit, eikä puhua vaan huonosta työpaikan sisäilmasta.

Etenkin lasteni myötä aloin miettiä, missä he nukkuvat. Meillä liinavaatteetkin ovat luonnonmateriaalia. Haluaisin muistuttaa, että ne myös kannattaa pestä aina ennen käyttöä kemikaalikuorman minimoimiseksi. Tuuletan meidän petivaatteet kerran kuussa.

Noora kertoo, että hänen sängyllään on pitkä historia: “Se on ystävän isän tekemä. Olen nukkunut siinä jo opiskeluaikoina ja nyt se on tullut minulle kymmenen vuoden mutkan kautta takaisin.”

 

Kuinka paljon unta on tarpeeksi?

Olen tullut siihen tulokseen, että minun pitäisi nukkua noin 7-8 tuntia yössä. Käytännössä se kuitenkin jää yleensä kuuteen. En pysty kompensoimaan sitä aamulla, joten pitäisi vaan mennä nukkumaan aiemmin. Univajetta tulee noin tunnin verran yössä.

 

Missä olet nukkunut parhaat unesi?

Varmaankin meidän saaristomökillä Turun saaristossa. Siellä on niin hiljaista ja rauhoittava sauna kuuluu aina iltarutiineihin. Siellä ei paljon sometella.

 

Kerro nykyisestä makuuhuoneestasi? Mikä siinä on parasta ja mitä voisi parantaa nukkumista silmälläpitäen?

Nykyinen makuuhuoneeni on myös asuntoni olohuone ja keittiö.  Pidän siitä, että täällä on siitä huolimatta hyvin rauhallinen tunnelma. Mitä nyt jääkaappi pitää satunnaisesti ääntä; niin harvoin, että sen tulee näemmä huomioineeksi. Äänimaisema huoneessa on pysähtynyt. Täällä on äänieristys sekä lattiassa, että katossa ja se tekee äänimaailmasta miellyttävän.

Eniten koen, että parannettavaa olisi omassa toiminnassa – siinä somen käytön ajoissa lopettamisessa. Pitäisi lukea kirjaa mielummin, kun puhelinta. Itse mä siis siitä nukkumisestani olen vastuussa, eikä tuo jääkaappi.

 

Kuvat ja teksti:

Laura Enkama

www.sateenkaariajaserpentiinia.fi